MATERIAL SOM JAG ANVÄNDER

Polymerlera

Polymerlera är en giftfri plastlera som härdas i vanlig hushållsugn. Av leran kan man skapa i princip vad som helst och inga avancerade verktyg behövs. När jag började skapa i polymerlera för snart 5 år sen använde jag mig av olika saker som finns i hemmet för att göra olika detaljer på leran, som tillexempel tandpetare och andra saker för att göra mönster. Allteftersom köpte jag på mig olika redskap och verktyg och man kommer nästan hela tiden på prylar som man villhöver!

Resin och UV-resin

Resinet jag använder mig av består av själva resinet samt en härdare som man blandar ihop. Sen kan man blanda i olika pigment, glitter, resinfärger med mera för att få just det utseende man vill ha. Därefter måste man arbeta ganska snabbt och hälla över resinet i de silikonformar man har valt. För att slippa få bubblor i resinet håller jag en tändare över hela ytan för att eventuella bubblor ska stiga upp till ytan. Sen härdas de oftast på 24 timmar men det kan vara lite oilka tid som gäller beroende på märke.

UV-resin använder jag mig ibland av för att få en blankare yta på resin och polymerlera och ett mer hållbart och vackert resultat. Uv-resinet härdas under en UV-lampa.

Smyckesdetaljer

Jag köper endast nickelfria smyckesdetaljer och de kan vara silverpläterade, guldpläterade eller av rostfritt stål. Metallerna är godkända enligt regler. Är man extremt känslig för metaller så bör man trots detta vara försiktig och endast använda det man vet att man klarar av. Önskar man örhängen med den metallen man klarar av så är det bara att kontakta mig så löser jag självklart detta!